Rezultati SAVA KUP-a 2019 - Poreč Valamar

Rezultati SAVA KUP-a 2019 - Poreč Valamar

Nakon nekoliko stotina odigranih meceva tokom vikenda u Poreču pronašli smo nove vlasnike za sve pehare i medalje! Najbolji igrači iz Slovenije, Srbije i Hrvatske te uz njih još dobar broj hrabrih igrača iz okolice borili su se za naslove najboljih u čak 5 disciplina.

Najveće hvala ide našim domaćinima VALAMAR-u na vrhunskoj lokaciji i podršci u svakom pogledu, od logistike do nagrada! Osim sportske strane ovog vikenda sudionike i goste poslužilo je odlično vrijeme pa su mogli uživati u pravom morskom odmoru. Motivirani I odmoreni igrači mogli su pružiti najviši nivo igre pa počnimo s pregledom rezultata:
Prva odigrana disciplina bila je DYP (nasumično izvučeni parovi) koja uvijek posluži kao savršeno jutarnje zagrijavanje i uštimavanje topova.

DYP Rezultati:
1. Igor Armuš (HR) I Nejc Ukmar (SLO)
2. Miloš Đorđević (SRB) I Đani Glavinić (HR)
3. Rok Slokar (SLO) I Filip Savić (HR)

Ovi rezultati odličan su primjer najboljeg aspekta DYP-a: kombiniranje igrača koji nemaju prilike igrati zajedno. Tri kombinacije: dvije Hrvatsko-Slovenske i jedna Hrvatsko-Srpska pronašle su zajednički jezik I pustile rukama da govore na terenu…
Nakon toga krenuli smo igrati parove kroz rukometni sistem odnosno dvije faze kvalifikacija prije eliminacije.

PAROVI Rezultati:
1. SH - Ante Prstec (HR) I Krešimir Nemec (HR)
2. BREZ OSEBNE – Matevž Jeras (SLO) I Leon Kogelnik (SLO)
3. PANONSKI MORNARI – Christian Lang (HR) I Antonio Novački (HR)
4. FOOS UTD – Luka Vještica (HR) I Ivan Rusan (HR)
5.-8.mjesto:
KSIDRO – Igor Armuš (HR) I Ivan Zalar (HR)
GOLF GTD – Luka Brajković (HR) I Đani Glavinić (HR)
CRO-SLO – Neven Kosovec (HR) I Simon Zorman (SLO)
WINDFUCKERS – Marijana Sabolič (SLO) I Erik Sabolič (SLO)

Četvrtfinala su nam dala neke vrlo zanimljive mečeve a rezultati su počeli nagovještavati još zanimljiviji rasplet do kraja jer na ovoj razini nema čvrstih favorita. U prvom polufinalu SH je izvedbom za udžbenike slomio FOOS UTD koji su prije toga izborili pobjedu u rekordno dugom meču protiv favorita, pobjednika skupine. Sa suprotne strane nakon dva gusta četvrtfinala našli su se pobjednički parovi, domaći PANONSKI MORNARI i ekipa BREZ OSEBNE iz susjedne Slovenije. Susjedima je na kraju meča bilo potrebno pružiti ruku I poželjeti sreću u finalu. Utakmicu za treće mjesto nikad nije lako igrati no PANONSKI MORNARI pronašli su malo više želje i koncentracije te izborili broncu. I na kraju finale - U napetom meču SH koji nisu briljirali u kvalifikacijama savršeno su tempirali formu pa granitnom obranom Prsteca i ubojitom trojkom Nemeca nadjačali Slovensku kombinaciju BREZ OSEBNE Jeras-Kogelnik i njihovu neumornu profi igru.

U 5 godina koliko se igra Sava kup kao najviša razina fa.bi. igre jos se na tronu nije ponovilo neko ime što govori puno o velikoj konkurenciji i daje težinu ovom naslovu.
Igraci koji se nisu plasirali u završnicu discipline parova odigrali su amaterski dio gdje je važno izdvojiti najbolje izmedju njih:

AMATERSKI DIO PAROVI Rezultati:
1. BILLY BONG – Nejc Ukmar (SLO) I Jani Kete (SLO)
2. SELECT BOX - Rok Šoštarič (SLO) I Tilen Sorč (SLO)
3. MR&MRS SMITH – Jana Rožac (SLO) I Rok Slokar (SLO)

Subota je nakon velikog finala zavrsila podjelom nagrada i druženjem igrača dok smo nedjelju rezervirali za disciplinu pojedinačno. Neki od igrača posebno su se specijalizirali za ovu vrstu igre koja zahtjeva dodatnu razinu okretnosti i taktike.

POJEDINAČNO Rezultati:
1. Leon KOGELNIK (SLO)
2. Igor ARMUŠ (HR)
3. Đani GLAVINIĆ (HR)
4. Antonio NOVAČKI (HR)

Motiviran subotnjim srebrom Kogelnik iz Slovenije dodao je gas I u nedjelju pokazao da mu je mjesto među najboljima u regiji. U finalu je dobar meč pružio Armuš no taktiku će za sljedeći turnir još morati doraditi. U utakmici za treće mjesto Glavinić je pokazao zašto je u polufinalu bio vrlo blizu finala protiv Kogelnika te je uzeo broncu.
Svi igrači koji su ispali prije završnice mogli su zaigrati amaterski dio pojedinačnog pa spomenimo I njihove rezultate:

AMATERSKI DIO POJEDINAČNO Rezultati
1. Igor PAVLETIČ (SLO)
2. Matevž JERAS (SLO)
3. Neven KOSOVEC (HR)

ČESTITAMO svim sudionicima a posebno najboljima! SAVA KUP uvijek nosi posebnu težinu I ovaj turnir ćemo pamtiti po vrhunskoj organizaciji, genijalnoj lokaciji I još boljoj igri. Na kraju želimo poseban pozdrav uputiti I PINERO DOO-u na pripremi Fa.Bi. stolova te MIVI Galeriji Vina na sponzorskim nagradama.

Tu završava još jedan odličan event i naš prvi turnir Državne Lige u Sezoni 2019/2020... a vatru SAVA KUPa predajemo susjedima Sloveniji i Srbiji i nadamo se da ponesu baklju u novu 2020. te novo Svjetsko FABI Prvenstvo - naš Sava Kup!

Naša web stranica koristi kolačiće ("cookies"). Klikom na gumb "Prihvaćam", korisnik daje izravna prava pristanka za pohranu kolačića ("cookies") na svom uređaju.