Osvrt Izbornika Zalara nakon Croatia Opena u Zagrebu 2022

Osvrt Izbornika Zalara nakon Croatia Opena u Zagrebu 2022

Dragi suigrači,

 
Čestitam svima na velikom trudu i sportskoj atmosferi. Turnir je bio izvrstan, a o dobroj organizaciji je već sve rečeno. Zato bi se ja osvrnuo samo na igrački dio nastupa naših reprezentativaca.
 
Rezultate vidite i mogu reći da nismo oduševili, ali niti razočarali. Konkurencija Mastersa je bila žestoka. Slovencima, Srbima i nama su igrali uglavnom svi najbolji. Austrija može biti i mnogo jača, ali se zbog njih igrao sistem koji dozvoljava da sve igraju sa samo 4 igrača. Sa tom četvoricom smo se manje više ravnopravno nosili i mi i naročito Slovenci, ali treba priznati da su bolji upravo koliko rezultat pokazuje. Vidi se razlika zbog igranja svakog tjedna lokalnih turnira koji su u Austriji top level s hrpom igrača, a ovdje okršaji nekoliko istih parova. Dinamo može pobijediti Arsenala ponekad uz malo sreće, ali Premiership i HNL su ipak velika razlika.
 
POTPUNI REZULTATI:
Kvalifikacije:
1.kolo
Slovenija-Hrvatska: 31:28
Austrija-Srbija: 31:10
2.kolo
Hrvatska-Austrija: 21:31
Slovenija-Srbija: 31:16
3. kolo je automatski odigrano kao kolo za 1/2/3/4mjesto.
 
Rezultati nakon kvalifikacija ostali su praktički i finalni rezultati:
1. Austria (W.Breuer)     - Garlando
2. Slovenija (M.Vidergar)   - Leonhart
3. Hrvatska (I.Zalar)    - Garlando
4. Srbija (V.Kojić)    - Leonhart
 
Finale:
Austija-Slovenija:2:0 (31:25 - 31:29)
 
Za 3.mjesto:
Hrvatska-Srbija: 2:1  (31:22 - 30:32 - 31:26)
 
Naš dvoboj sa Slovenijom je bio potpuno otvoren. Poluvrijeme je bilo 15:15, i mislim da nitko nije vodio više od 3 razlike tokom cijelog susreta. Na kraju su znalački prelomili meč, ali dojam je da smo bili jako blizu. Malo više međunarodnih turnira i počet ćemo češće dobivati ovakve drame koje ovise o jednoj-dvije lopte.
 
Sa Srbijom smo već prije 3 godine igrali infarktni dvoboj kojeg su odlučili penali, ali nije ni ovo bilo daleko od toga. Sad kada razmišljam o tome, zapravo i nije loše da sam upropastio 6 meč lopti i natjerao ekipu da igra treći set. Iskupili su me odličnom reakcijom i vjerojatno najboljim setom večeri. Za iskustvo nam sigurno više koristi ovaj extra set nego feštanje s ekipom. Zapravo najviše sam štetio prometu na šanku te večeri.
 
Da ne istaknem nekoga posebno, istaknuti ću sve:
Kosovec- najviše igrao zbog sjajnih singl izvedbi na Leonhartu. Nije slučajno državni prvak i najdalje došao u open singles.
Novački- trenuci briljantnosti sa šutom iz obrane. Na Garlandu u singlu može pobijediti svakoga.
Vičević- i dalje najbolja tehnika, ne samo kod nas nego i šire. Malo se nakupilo prašine na snejku, ali ne bi se čudio da opet bude razloga za snimanja reportaža o njegovim uspjesima.
Lang- nadahnuti golman u procesu metamorfoze u istog takvog napadača. Već danas kompletan igrač, pa zato manje uvježbane stare specijalke.
Armuš- nije pitanje da li će, nego kada će popraviti realizaciju. Kada se to desi, nastavit će berbu medalja. Nadam se pretežito u parovima. 
Marinković- kada nije premoren ili raštiman zbog promjena stolova i taktičkih sputavanja, isporučuje rapsodiju igre. Iskonska joga bonita iz obrane. Ne samo sa šutom nego i branjenjem.
Zalar- obranio dosta toga, ali ostali segmenti igre nedovoljni. Djelomično i zbog taktičkih zamisli, ali pretežito neuvježbanosti.
 
Svima nama, a pogotovo ostalim lokalnim igračima s manje iskustva koji su se natjecali s europskim vrhom foosa  - želim što više redovnih treninga, barem srijedom za početak.
 
Do viđenja,
Ivan
Naša web stranica koristi kolačiće ("cookies"). Klikom na gumb "Prihvaćam", korisnik daje izravna prava pristanka za pohranu kolačića ("cookies") na svom uređaju.