Osvrt izbornika Zalara na nastup Hrvatske-Nations Teams Kup 2023 u Zagrebu

Osvrt izbornika Zalara na nastup Hrvatske-Nations Teams Kup 2023 u Zagrebu

Dragi igrači,

Završio je još jedan službeni itsf turnir u Sesvetama. Mislim da će se svi složiti da su prostor i organizacija bili izvrsni. Nešto manje igrača je značilo da se igralo i više nego dovoljno. Primjerice devet kvalifikacijskih kola švicarca se rijetko događa na ovakvim turnirima. Osim vrhunskih mečeva u classicu, open singlesu i doublesu – igralo se i ekipno takmičenje!

Nisu sve zemlje bile dovoljno zastupljene za sraz isključivo reprezentacija, ali kvalitetom je ovo definitivno bilo na toj razini. Svih 5 ekipa je bilo prepuno renomiranih imena. Pobjednici su potvrdili svoj status favorita. Elitna ekipa Slovenije je bila prejaka i pobijedila je u svim susretima. Pri tome dva puta i Hrvatsku 1. Zanimljivo da je u prvom susretu poluvrijeme na domaćem stolu Slovenaca (Leonhartu) završilo neodlučno, a kasnije su dominirali na Garlandu. U finalu je bilo izjednačeno i nešto dulje (do 20/20), ali ponovno se odvajaju. Dakle, ili smo mi toliko dobri na Leu ili im je igranje na Garlandu ostalo jako dobro zapamćeno u mišićnoj memoriji. Čestitke još jednom!

Treće su završile domaće mlade nade  pojačane najjačim parom prvenstva iz Mađarske. Nisu oni tako mladi i prilično su već realizirani na domaćim turnirima. Ali ovo im je jedna od prvih itsf medalja pa su je znali proslaviti.

Svakako valja spomenuti da je bilo lijepo vidjeti Hrvatsku 2 gdje su spojeni državni prvaci sa riječkim povratnicima na top scenu. Koliko su bili opasni najbolje govori podatak da ih je samo gol razlika dijelila od finala. Njihova igra je budila romantična sjećanja na stare turnire.

Kad smo kod romantike, peta ekipa je imao dva životna para koji su zaštitni znakovi profi stolnog u široj regiji i također ne bi bilo iznenađenje da su završili u finalu.

Pozdrav svima do sljedeće prilike u Pazinu,

Ivan Zalar

Naša web stranica koristi kolačiće ("cookies"). Klikom na gumb "Prihvaćam", korisnik daje izravna prava pristanka za pohranu kolačića ("cookies") na svom uređaju.