Državna Liga info, sezone 2016-2017-2018

Državno prvenstvo najjače je i najvažnije natjecanje stolnog nogometa u Hrvatskoj. Igra se na profesionalnim stolovima i prema pravilima Međunarodne federacije (ITSF). Sastoji se od 2 djela: Državne Lige i Velikog finala. Trenutno Hrvatski stolnonogometni savez priznaje tri stola na kojima se može igrati prvenstvo: Roberto sport, Tornado i Garlando.

DRŽAVNA LIGA skup je turnira koji se organiziraju tokom godine od strane klubova Saveza. Da bi turnir mogao biti priznat kao turnir Državne lige mora zadovoljavati slijedeće uvjete:

Krajnji proizvod državne lige je ljestvica svih disciplina (npr. parovi, pojedinačno, junior parovi, junior pojedinačno, cure parovi, cure pojedinačno) prema kojoj najbolji dobivaju pozivnice na Veliko finale.

VELIKO FINALE poseban je turnir na kojem mogu nastupiti samo članovi klubova Saveza, a pozivnice se djele prema ljestvici kreiranoj na kraju sezone. Broj pozivnica je ograničen odlukom Izvršnog odbora saveza prema tekućoj sezoni. Pobjednici Velikog Finala nose naziv DRŽAVNIH PRVAKA i osiguravaju ulazak u Reprezentaciju Hrvatske te nastup na Svjetskom Kupu.

SEZONA 2016/2017

 

Naša web stranica koristi kolačiće ("cookies"). Klikom na gumb "Prihvaćam", korisnik daje izravna prava pristanka za pohranu kolačića ("cookies") na svom uređaju.